Knæk Cancer 2017 er afsluttet. Samlet endte årets indsamling på 147.113.040 kr. - vi kunne ikke have gjort det uden jer. Af hjertet tak. Knæk Cancer vender tilbage i uge 43, 2018.

Knæk Cancer besøger Roskilde

Af Sara Haugesen, Kræftens Bekæmpelse - Foto af Mads Claus Rasmussen

Knæk Cancer på tur’ kommer til Roskilde torsdag den 26. oktober.

Kom ned på Stændertorvet og få en rig mængde af oplevelser, inspiration, råd og vejledning, samt en god portion underholdning og musik. Du kan få et gratis modermærketjek hos en lokal hudlæge, mens kvinder i kræftbehandling kan få inspiration til hudpleje og makeup med foreningen Look Good Feel Better. Roskilde Kommunes ‛Sundhedscentret’, Kræftens Bekæmpelses lokalforening og Kræftrådgivningen i Roskilde giver råd, støtte og vejledning. Du kan høre om det nye partnerskab mellem Roskilde Kommune og Kræftens Bekæmpelse Røgfri Fremtid og få en snak med en rygestopvejleder. Og du kan møde en lokal kræftforsker, der forsker for Knæk Cancer penge eller deltage i spørgetimen om HPV.

Traditionen tro drager ’Knæk Cancer på tur’ rundt i landet og besøger fire byer på fire dage. I år kommer vi forbi Roskilde. Fra morgenstunden vil Go’ morgen Danmarks Mikkel Kryger sende live fra Stændertorvet, og hele dagen vil der være aktiviteter, musik og foredrag for både børn og voksne. Lokale madboder og cafe’er vil sørge for, at du kan stille sulten. Fra kl. 17.30 kan du følge Michèle Bellaiche og holdet bag Go’ aften Danmark, der sender live til kl. 19.00 og slutter af med en minikoncert med Rasmus Walter og Pernille Rosendahl. 

Pladsen er åben klokken 11-19.

Få tjekket dine modermærker og Look Good Feel Better

Klokken 16-19 kan du benytte dig af en unik mulighed for at få et gratis modermærketjek ved Monica Gniadecka, som er speciallæge i hudsygdomme og komme udenom de normalt måneder lange ventelister.

Inde i Knæk Cancer Bussen tilbyder foreningen Look Good Feel Better 15 minutters gratis råd og vejledning om hudpleje og make-up til kræftramte kvinder (Kræftramte kvinder får fortrinsret, men alle er velkomne til at komme og få gratis skønhedstips). Look Good Feel Better gør kræftramte kvinder i stand til at mindske synligheden af følgerne af kræftbehandlingen, hvormed mange af kvinderne genvinder deres følelse af kvindelighed og selvværd.

Sammen med overlæge Lise Grube Larsen, som er ansvarlig for livmoderhalskræft screening i region Sjælland, kan du kigge på celler og få en snak om livmoderhalskræft, og om hvorfor du skal gå til screening.

Hør om en vaccine til knoglemarvskræftpatienter fra en Knæk Cancer-forsker

Morten Orebo Holmström er ph.d.-studerende og forsker i samarbejde med Hans Hasselbalch i at udvikle en vaccine, der kan betyde, at immunterapi fremadrettet bliver en mulig behandlingsform mod knoglemarvskræft.

Mortens forskning er støttet af midler fra Knæk Cancer, så kom og hør om hans vigtige og spændende arbejde klokken 14.45-15.15 på Stændertorvet, hvor Tina Fasmer fra Sjællandske Medier vil interviewe Morten. Efterfølgende svarer Morten på spørgsmål.

Roskilde samler kræfterne til at knække af cancer

Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Roskilde står klar til en snak om lokale aktiviteter samt muligheder for at blive frivillig i Kræftens Bekæmpelse. Du kan deltage i quizzer og konkurrencer og skyde til måls efter dartskiven med “De 7 Tegn” på kræft. I teltet er der skabt varme og hyggelige omgivelser med hjælp fra Kræftens Bekæmpelses IGEN butik.

Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning i Roskilde og det kommunale ‛Sundhedscentret – træning og sundhed’ står klar til en snak om tilbud til patienter og pårørende. De har blandt andet fokus på tilbud til kræftramte familier, mænd og socialt udsatte. Der vil også være repræsentanter fra kræftafdelingen på Roskilde Sygehus som fortæller om hvordan deres hverdag forløber, og hvordan de behandler patienter med kræft. 

I løbet af dagen kan du deltage i træning, når et træningshold for kræftramte fra ‛Sundhedscentret – Træning og Sundhed’ i Roskilde demonstrerer øvelser på pladsen. Så kom og besøg ‛ingen skal stå alene med kræft’ teltet, så får du oplevelser og information til både krop og sjæl.

Det Kreative Værksted #knækcancerblomst

På Stændertorvet kan du besøge ‛Det Kreative Værksted #knækcancerblomst’, hvor børn og kreative sjæle kan lave en egen fortolkning af Knæk Cancer logoblomsten. Lokale kreative aktører står parat til at give inspiration og assistance. Så kom og udfold dine kreative kundskaber og del et billede af din fortolkning på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST, så donerer Boozt.com 20 kr. til Knæk Cancer.

Kl. 15-16 kan du deltage i konkurrencen og kaste med terningerne. Så kan du vinde den unikke Knæk Cancer T-shirt.

Kl.15-17 kan du møde #knækcancerblomst ambassadør og TV 2 Voice Junior vært Stephania Potalivo i teltet.

Et lyslevende håb i mørket

Når mørket faldet på, afholder Roskilde ’Stafet For Livet’ en ’Knæk Cancer – Tænd Et Lys’ ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft og til minde om dem, vi har mistet. 

I løbet af dagen kan du købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener. I teltet kan du møde en håndfuld lokale frivillige fra Stafet For Livet. Der vil være kaffe og rundstykker doneret af Føtex til salg, så længe lager haves.

I forbindelse med ’Tænd et Lys’ ceremonien holder rektor på Roskilde Gymnasium, Henrik Nevers, lystalen, Sonuskoret synger, og der holdes et minuts stilhed. 

Du kan også købe din lyspose online, så skriver frivillige din hilsen på posen og sætter den op på Stændertorvet i Roskilde.

Skriv en lyspose online og få den sat op i Roskilde

Her kommer Knæk Cancer på tur

Mandag den 23. oktober: Skive (Posthustorvet)

Se program for Skive

Tirsdag den 24. oktober: Silkeborg (Torvet)

Se program for Silkeborg

Onsdag den 25. oktober: Vejle (Byparken)

Se program for Vejle

Torsdag den 26. oktober: Roskilde (Stændertorvet) 

Se program for Roskilde

Støt via SMS

SMS KNÆK til 1422

og støt med 150 kr.

Støt via MobilePay

Send et valgfrit beløb til

1234

og støt Knæk Cancer

Del denne side