Knæk Cancer 2017 er afsluttet. Samlet endte årets indsamling på 147.113.040 kr. - vi kunne ikke have gjort det uden jer. Af hjertet tak. Knæk Cancer vender tilbage i uge 43, 2018.

Knæk Cancer besøger Skive

Af Sara Haugesen, Kræftens Bekæmpelse - Foto af Mads Claus Rasmussen

Knæk Cancer på tur kommer til Skive mandag den 23. oktober

Kom ned på Posthustorvet og få en rig mængde af oplevelser, inspiration, råd og vejledning, samt en god portion underholdning og musik. Du kan få et gratis modermærketjek hos en lokal hudlæge, mens kvinder i kræftbehandling kan få inspiration til hår og makeup. Sundhedscenter Skive, Kræftens Bekæmpelses lokalforening og Kræftrådgivningen i Herning giver råd, støtte og vejledning. Du kan høre om Kræftens Bekæmpelses nye kampagne Røgfri Fremtid og få en snak med en rygestopvejleder. Du kan også møde en lokal kræftforsker, der forsker for Knæk Cancer penge eller deltage i spørgetimen om HPV.

Traditionen tro drager Knæk Cancer på tur rundt i landet og besøger fire byer på fire dage. I år starter Knæk Cancer turen i Skive den 23. oktober. Fra morgenstunden vil Go’ morgen Danmarks Mikkel Kryger sende live fra Posthustorvet, og hele dagen vil der være aktiviteter, musik og foredrag for både børn og voksne. Lokale madboder og cafe’er vil sørge for, at du kan stille sulten. Fra kl. 17.30 kan du følge Michèle Bellaiche og holdet bag Go’ aften Danmark, der sender live til kl. 19.00 og slutter af med en minikoncert med Xander.

Pladsen er åben kl.11-19.

Få tjekket dine modermærker og råd til makeup og hår

Klokken 16-19 kan du benytte dig af en unik mulighed for at komme udenom de normalt måneder lange ventelister og få et gratis modermærketjek ved hudlæge Birge Nissen.Liane Nielsen fra KlipTone Frisør og Parykhus står klar med gode råd om paryk og tørklæder ved hårtab til dig, som har kræft eller været i kemo eller strålebehandling. Liane giver råd om makeup og kan vise farver og metoder, så du selv kan lave en makeup, som giver glød og liv til ansigtet. Gratis og uden tidsbestilling.

I bussen kan besøgende også få en privat samtale med Helle Elbæk Olsen fra Fertilitetsklinikken Skive om fertiliteten efter kemobehandling, og hvilke muligheder der er.

Hør om kræftvaccinationer fra en Knæk Cancer-forsker

Emil Kofod-Olsen er forsker ved Aalborg Universitet og arbejder på at teste effekten af en ny kræftvaccine, som skal aktivere immunsystemet, så det angriber kræftceller. 

Emils forskning er støttet af midler fra Knæk Cancer 2016, så kom og hør om hans vigtige og spændende arbejde klokken 13.45-14.05 på Knæk Cancer Scenen på Posthustorvet og stil spørgsmål til Emil i teltet “ingen skal stå alene med kræft” fra 14.05-15.

Lokal opbakning til kræftramte og Knæk Cancer

Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Skive står klar til en snak om lokale muligheder for hjælp og støtte i forbindelse med kræft, samt hvilke muligheder du har for at lave frivilligt arbejde.

Du kan møde Ungkræft Skive, som er en gruppe for unge mellem 15-39 år, der har eller har haft kræft og Mandegruppen, som er en åben gruppe for mænd der har eller har haft kræft. 

 Sundhedscenter Skive står parat sammen med borgere, der selv har været igennem både kræftsygdom og rehabilitering/genoptræning og fortæller om tilbud og forløb.

Det Kreative Værksted #knækcancerblomst

På Posthustorvet kan du besøge ‛Det Kreative Værksted #knækcancerblomst’, hvor børn og kreative sjæle kan lave en egen fortolkning af Knæk Cancer logoblomsten. Eleverne fra pædagogisk assistent uddannelsen i Skive står parat til at give inspiration og assistance. Så kom og udfold dine kreative kunstskaber og del et billede af din fortolkning på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST, så donerer Boozt.com 20 kr. til Knæk Cancer.

Her kan du også møde #knækcancerblomst ambassadør Mathias Käki kl. 15-17, kendt fra Norskov og Vild med dans.

Et lyslevende håb i mørket

Når mørket falder på, afholder Skive ’Stafet For Livet’ en ’Knæk Cancer – Tænd Et Lys’ ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft og til minde om dem, vi har mistet. I løbet af dagen kan besøgende købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener. I teltet kan du møde lokale frivillige fra ’Stafet For Livet’ i Skive. 

Til ‛Knæk Cancer – Tænd et Lys ceremoni’ holder Birthe Markfoged, hospicechef ved hospice Limfjord i Skive Lystale, og Koret ‛Sang på menuen’ synger for til en fællessang mm og der afholdes et minuts stilhed.

Du kan også købe din lyspose online, så skriver frivillige din hilsen på posen og sætter den op på Posthustorvet i Skive.

Skriv en lyspose online og få den sat op i Skive

Her kommer Knæk Cancer på tur

Mandag den 23. oktober: Skive (Posthustorvet)

Se program for Skive

Tirsdag den 24. oktober: Silkeborg (Torvet)

Se program for Silkeborg

Onsdag den 25. oktober: Vejle (Byparken)

Se program for Vejle

Torsdag den 26. oktober: Roskilde (Stændertorvet) 

Se program for Roskilde

Støt via SMS

SMS KNÆK til 1422

og støt med 150 kr.

Støt via MobilePay

Send et valgfrit beløb til

1234

og støt Knæk Cancer

1
Program Knæk Cancer Scenen i Skive

Del denne side