Knæk Cancer 2017 er afsluttet. Samlet endte årets indsamling på 147.113.040 kr. - vi kunne ikke have gjort det uden jer. Af hjertet tak. Knæk Cancer vender tilbage i uge 43, 2018.

Knæk Cancer besøger Vejle

Af Sara Haugesen, Kræftens Bekæmpelse - Foto af Mads Claus Rasmussen

Knæk Cancer på tur kommer til Vejle onsdag den 25. oktober.

Kom ned i Byparken og få en rig mængde af oplevelser, inspiration, råd og vejledning, samt en god portion underholdning og musik. Du kan få et gratis modermærketjek hos en lokal hudlæge, mens kvinder i kræftbehandling kan få inspiration til hudpleje og makeup med foreningen Look Good Feel Better. Sundhedscenter Vejle, Kræftens Bekæmpelses lokalforening og Kræftrådgivning i Vejle giver råd, støtte og vejledning. Du kan høre om Kræftens Bekæmpelses nye kampagne Røgfri Fremtid og få en snak med en rygestopvejleder. Du kan også møde en lokal kræftforsker, der forsker for Knæk Cancer penge eller deltage i spørgetimen om HPV.

Traditionen tro drager Knæk Cancer på tur rundt i landet og besøger fire byer på fire dage. I år kommer vi forbi Vejle. Fra morgenstunden vil Go’ morgen Danmarks Mikkel Kryger sende live fra Byparken, og hele dagen vil der være aktiviteter, musik og foredrag for både børn og voksne. Lokale madboder og cafe’er vil sørge for, at du kan stille sulten. Fra kl. 17.30 kan du følge Michèle Bellaiche og holdet bag Go’ aften Danmark, der sender live til kl. 19.00 og slutter af med en minikoncert med bandet L.I.G.A.

Pladsen er åben fra klokken 11-19

Få tjekket dine modermærker og Look Good Feel Better

Klokken 16-19 kan du benytte dig af en unik mulighed for at komme udenom de normalt måneder lange ventelister og få et gratis modermærketjek ved hudlæge Lars Pind Rasmussen.

Inde i Knæk Cancer Bussen tilbyder foreningen Look Good Feel Better 15 minutters gratis råd og vejledning om hudpleje og make-up til kræftramte kvinder (Kræftramte kvinder får fortrinsret, men alle er velkomne til at komme og få gratis skønhedstips). Look Good Feel Better gør kræftramte kvinder i stand til at mindske synligheden af følgerne af kræftbehandlingen, hvormed mange af kvinderne genvinder deres følelse af kvindelighed og selvværd. 

Du kan også få målt din lungefunktion og gå på opdagelse i udstillingen om sundere alternativer end sukker.

Hør om opfølgningsprogrammet for æggestokkekræft fra en Knæk Cancer-forsker

Anette Kargo er læge, ph.d.-studerende og medforsker i et opfølgningsprogram for kvinder, der har været ramt af æggestokkekræft. Programmet skal hjælpe kvinderne med at få overblik over fordele og ulemper ved at få foretaget løbende blodprøver, der kan indikere tilbagefald og derved være med til at forme det opfølgningsprogram, som passer dem bedst. 

Anettes forskning er støttet af midler fra Knæk Cancer, så kom og hør om hendes vigtige og spændende arbejde klokken 15.00-16.00 i et telt i Byparken.

Lokal opbakning til kræftramte og Knæk Cancer

Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Vejle står klar til en snak om lokale aktiviteter og muligheder for at blive frivillig i Kræftens Bekæmpelse, og du kan deltage i quizzer og konkurrencer og skyde til måls efter dartskiven med “De 7 Tegn“ på kræft. Måske bliver du den heldige vinder af en billet til showet ”Kræft, humor og selvironi” med Geo, som er komiker og tidligere kræftpatient - udtrækning kl. 17.15.

Kræftens Bekæmpelses Kræftrådgivning i Vejle fortæller om rådgivningens tilbud til patienter, pårørende, efterlevende og fagpersoner. Vejle Kommunes Kræftrehabilitering informerer om de mange forskelligartede og gratis tilbud til borgere i Vejle Kommune, som har eller har haft kræft. Kræftrehabiliteringen giver træning og redskaber til at tackle fysiske og psykiske reaktioner på sygdom. Og du kan møde Hans fra Naturkræfter - et tre måneders udendørs træningstilbud i skoven til mænd, der er ramt af kræft. Hans tager sømblokken med og vil instruere i nogle øvelser fra Naturkræfter. I teltet er der skabt varme og hyggelige omgivelser med hjælp fra Kræftens Bekæmpelses IGEN butik.

Det Kreative Værksted #knækcancerblomst

I Byparken kan du besøge ‛Det Kreative Værksted #knækcancerblomst’, hvor børn og kreative sjæle kan lave en egen fortolkning af Knæk Cancer logoblomsten. Lokale kreative aktører står parat til at give inspiration og assistance. Så kom og udfold dine kreative kundskaber og del et billede af din fortolkning på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST, så donerer Boozt.com 20 kr. til Knæk Cancer.

Et lyslevende håb i mørket

Når mørket falder på, afholder Vejle ‛Stafet For Livet’ en ‛Knæk Cancer – Tænd Et Lys’ ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft og til minde om dem, vi har mistet. I løbet af dagen kan besøgende købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener. I teltet kan du møde en håndfuld lokale frivillige fra Stafet For Livet. 

Til ‛Tænd et Lys ceremoni’ holder Klaus Lenholdt (som er pårørende) lystalen, ‛Når Ord Ikke Er Nok’ spiller musik og Dorthe Crüger, formand for Kræftens Bekæmpelse, er konferencier.

Du kan også købe din lyspose online, så skriver frivillige din hilsen på posen og sætter den op i Byparken i Vejle.

Skriv en lyspose online og få den sat op i Vejle

Her kommer Knæk Cancer på tur

Mandag den 23. oktober: Skive (Posthustorvet)

Se program for Skive

Tirsdag den 24. oktober: Silkeborg (Torvet)

Se program for Silkeborg

Onsdag den 25. oktober: Vejle (Byparken)

Se program for Vejle

Torsdag den 26. oktober: Roskilde (Stændertorvet) 

Se program for Roskilde

Støt via SMS

SMS KNÆK til 1422

og støt med 150 kr.

Støt via MobilePay

Send et valgfrit beløb til

1234

og støt Knæk Cancer

Del denne side