Knæk Cancer 2017 er afsluttet. Samlet endte årets indsamling på 147.113.040 kr. - vi kunne ikke have gjort det uden jer. Af hjertet tak. Knæk Cancer vender tilbage i uge 43, 2018.

Knæk Cancer på tur rundt i landet

Af Sara Haugesen, Kræftens Bekæmpelse – Foto af Mads Claus Rasmussen

Kræftens Bekæmpelse og TV 2s Go’ morgen og Go’ aften Danmark drager igen på danmarksturne når Knæk Cancer løber af stablen i den sidste uge af oktober. Fra mandag til torsdag ruller vi ind på en central plads i Skive (23.10.), Silkeborg (24.10.), Vejle (25.10.) og Roskilde (26.10.).

Her kommer Knæk Cancer på tur

Mandag den 23. oktober: Skive (Posthustorvet)

Se program for Skive

Tirsdag den 24. oktober: Silkeborg (Torvet)

Se program for Silkeborg

Onsdag den 25. oktober: Vejle (Byparken)

Se program for Vejle

Torsdag den 26. oktober: Roskilde (Stændertorvet) 

Se program for Roskilde

Fra morgenstunden vil Go’ morgen Danmark sende live fra byen. Hele dagen vil der være aktiviteter, musik og foredrag for både børn og voksne.

Fra kl. 17.30 kan besøgende følge Michèle Bellaiche og holdet bag Go’ aften Danmark, der sender live til kl. 19.00 og høre en mini-koncert med Xander i Skive, Isam B i Silkeborg, L.I.G.A. i Vejle samt Rasmus Walter og Pernille Rosendahl i Roskilde. 

Sammen med Skive, Silkeborg, Vejle og Roskilde Kommune sætter Kræftens Bekæmpelses lokale kræftrådgivninger, ’Stafet For Livet’-frivillige, lokalforeninger og lokale ildsjæle fokus på - og samler penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. 

Kræft vedrører os alle - hver tredje dansker får sygdommen. Det nytter at stå sammen for at knække cancer.

Det kan de besøgende opleve

  • Besøgende på pladserne har en unik mulighed for at få et gratis modermærketjek udenom de sædvanlige mange måneders lange ventelister.
  • De kan deltage i quizzer og konkurrencer og skyde til måls efter dartskiven med ”De 7 Tegn“ på kræft.
  • Børn og barnlige sjæle kan lave en kreativ fortolkning af Knæk Cancer logoblomsten i Det Kreative Værksted #knækcancerblomst.
  • Kvinder i kræftbehandling kan få inspiration til hudpleje og makeup med blandt andet foreningen Look Good Feel Better.
  • Besøgende kan møde Kræftens Bekæmpelse Kræftrådgivning og kommunernes sundhedscentre og høre om de lokale tilbud til patienter og pårørende.
  • I Røgfri Fremtid-teltet kan besøgende blive klogere på partnerskabsprojektet ‛Røgfri Fremtid’, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag, og få information om kommunernes gratis tilbud til rygestop. Forældre og unge kan komme forbi til en snak om HPV-vaccinen med en HPV-forsker eller gynækolog.
  • I alle fire byer kan besøgende høre om og stille spørgsmål til en kræftforsker, der arbejder med et af de 221 igangsatte Knæk Cancer projekter, som danskerne har støttet.
  • På Knæk Cancer Scenen vil lokale sportsforeninger, kunstnere og musikere optræde mellem klokken 11-15.30 og besøgende kan møde Knæk Cancer Boozt ambassadører Mathias Käki Jørgensen (Skive) og Stephania Potalivo (Roskilde).
  • Lokale madboder og omkringliggende cafe’er vil i løbet af dagen sørge for at alle kan få stillet sulten samtidig med at de donerer overskuddet til Knæk Cancer. 

Når mørket faldet på, afholder den lokale 'Stafet for Livet' en 'Knæk Cancer - Tænd et Lys' ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft og til minde om dem, som er døde af sygdommen. I løbet af dagen kan besøgende købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener.

I forbindelse med Tænd et Lys er der en tale, et musikalsk indslag og et minuts stilhed. For de, der ikke kan deltage, er der mulighed for at skrive en lyspose online, så vil de frivillige fra Stafet for Livet stille lysposen i den by, man ønsker.

FÅ STYR PÅ MODERMÆRKERNE OG SKYD PILE EFTER KRÆFT

I alle byer kan besøgende komme ind i Knæk Cancer Bussen kl.16-19 og få et modermærketjek af en lokal hudlæge, som helt ekstraordinært stiller sin ekspertise gratis til rådighed for Knæk Cancer. Der vil også være mulighed for at få viden om, hvordan kræft kan forebygges og hvilke 7 tegn, der er mest almindelige for kræft. Så kom ned på torvet og skyd til måls med pile mod tegnene og test din viden.

DET KREATIVE VÆRKSTED #KNÆKCANCERBLOMST

På torvet kan du besøge ’Det Kreative Værksted #knækcancerblomst´, hvor børn og kreative sjæle kan lave en egen fortolkning af Knæk Cancer logoblomsten. Lokale kunstner, billedkunstlærer og kreative sjæle vil være tilstede og give inspiration og assistance. Så kom og udfold dine kreative kunstskaber og del et billede af din fortolkning på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST, så donerer Boozt.com 20 kr. til Knæk Cancer.

DE LOKALE ILDSJÆLE – PATIENTSTØTTE OG RÅDGIVNING

Kræftens Bekæmpelses lokalforeninger, de lokale Kræftrådgivninger og de kommunale sundheds- og rehabiliteringscentre vil skabe et hyggeligt rum, hvor patienter og pårørende kan høre nærmere om patientstøtte og rådgivning. Der vil være diætister, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykologer m.fl. som kan rådgive og give inspiration for eksempel til kost, motion og livsstil. Også brugere af de mange lokale tilbud vil være tilstede for at demonstrere og fortælle om deres personlige erfaringer. Og lokalforeningen kan inspirere til hvordan du kan engagere dig lokalt.

FOKUS PÅ RØGFRI FREMTID

I byerne har vi særligt fokus på Røgfri Fremtid - et partnerskabsprojekt som TrygFonden og Kræftens Bekæmpelses står bag. Målet med partnerskabet er, at ingen børn og unge og færre end 5 pct. af den voksne befolkning ryger i 2030. Kom og bliv klogere på sagen – du kan deltage i vores quiz, tegne din drøm om en Røgfri Fremtid eller tage en snak med Kræftens Bekæmpelse og de lokale sundhedscentre om tobak og forebyggelse. Hos lokale rygestoprådgivere kan du desuden få en kuliltetest og en snak om, hvordan du kan blive røgfri. 

Skoleelever fra 7.-9. klasse har i ugerne op til Knæk Cancer haft undervisning om tobak og deltaget i foto-konkurrencen Cool Uden Røg, der sætter fokus på at man sagtens kan være cool uden at ryge. De deltager på pladserne for at afslutte fotokonkurrencen og kåre en lokal vinder og skal igennem quizzer og konkurrencer sætte fokus på et liv uden tobak. 

Op mod tusinde skoleelever fra 7.-9. klasse har i ugerne op til Knæk Cancer haft undervisning om tobak og deltaget i foto-konkurrencen Cool Uden Røg, der sætter fokus på at være cool uden tobak. De deltager på pladserne for at afslutte fotokonkurrencen og kåre en vinder og de skal igennem quizzer og konkurrencer, som sætter fokus på et liv uden tobak.

Støt via MobilePay

Send et valgfrit beløb til

1234

og støt Knæk Cancer

Støt via SMS

SMS KNÆK til 1422

og støt med 150 kr.

Del denne side