Knæk Cancer 2017 er afsluttet. Samlet endte årets indsamling på 147.113.040 kr. - vi kunne ikke have gjort det uden jer. Af hjertet tak. Knæk Cancer vender tilbage i uge 43, 2018.

Spørgsmål og svar

1
Hvordan starter jeg en indsamling/aktivitet?

På vores kampagneside kan du starte en online indsamling eller aktivitet, således at alle, der besøger siden, kan læse om jeres indsamlinger eller aktiviteter.

Start indsamling/aktivitet

Der vil igen i år være fokus på folkeligheden, derfor vil der også blive stillet materiale til rådighed på kampagnesitet. Her vil I fx kunne downloade et Knæk Cancer frivillig logo til private, som er det logo, de må bruge til deres aktivitet eller indsamling

Find materiale 

2
Kan jeg få noget materiale til min indsamling?

Ja det er muligt at downloade logoer, diplom, vimpler mv., som du kan bruge til din aktivitet.

Find materiale

3
Kan jeg få en indsamlingsbøsse?

Nej, indsamlingsbøsserne er forbeholdt Landsindsamlingen. 

I er meget velkommen til at anvende jeres egen indsamlingsbøsser/sparegrise og fx sætte Knæk Cancers frivilliglogo på (Vi støtter Knæk Cancer).

 

Hvis I opretter en indsamling eller aktivitet her på sitet, så får I tildelt en unik SMS-kode, som I kan skrive på indsamlingsbøssen.

Start en indsamling

Download frivilliglogoet

4
Må vi bruge jeres logo?

På vores hjemmeside har vi lavet en del materiale til alle de frivillige ildsjæle – privatpersoner og grupper – som ønsker at lave en aktivitet i forbindelse med Knæk Cancer. Her vil I fx kunne downloade et Knæk Cancer frivillig logo, som I kan bruge til jeres aktivitet/indsamling.

Se frivilligmateriale 

Du må som virksomhed ikke bruge vores officielle Knæk Cancer logo medmindre, at du har indgået en sponsor aftale med os.

Se muligheder for sponsoraftale

Derimod er du som virksomhed velkommen til at bruge frivillig-materialet på kampagnesitet

Se frivilligmateriale

5
Må jeg bruge jeres KC logo til min skoleopgave?

Ja, skoleklasser må gerne bruge Knæk Cancer logoet i deres skriftlige opgaver. Generel information for skoleelever kan findes på Kræftens Bekæmpelses skoleportal.

Find information på skoleportalen

6
Må jeg starte en indsamling, når jeg er under 18?

Ja, du må gerne starte en indsamling, selvom du er under 18 år, idet du ikke direkte får pengene i dine hænder, men i stedet bliver de overført direkte til Knæk Cancer.

 

7
Hvordan overfører jeg indsamlede penge til Knæk Cancer?

Private indbetalinger:

På Knæk Cancers hjemmeside knækcancer.tv2.dk kan man under ”Støt nu” overføre det indsamlede beløb med betaling via betalingskort. En anden mulighed er at overføre pengene til følgende bankoplysninger: reg. nr. 4183 kontonummer 4180021787. Husk at mærke indbetalingen med ’KC’ samt aktivitetens navn, eller dit og fornavn og efternavn.

Overfør via Støt Nu formularen 

Erhvervsindbetalinger:

Du kan støtte Knæk Cancer ved at overføre penge via MobilePay 2899 0101 eller ved at få tilsendt en faktura eller betale via kreditkort.– se hvordan på knækcancer.tv2.dk under ”For virksomheder”.

Overfør via Støt Nu formularen eller bestil faktura

Se mere under For virksomheder

8
Hvilke indsamlinger/aktiviteter er i nærheden af mig?

Ved hjælp af galleriet på kampagnesiden kan du se hvilke indsamlinger/aktiviteter, der er i nærheden af dig. Der er en funktion, hvor du automatisk kan gå ind at vælge kommune, region og/eller et postnummer.

Se indsamlinger/aktiviter i galleriet

9
Hvordan får jeg idéer til at lave en aktivitet?

Vi har samlet en række gode idéer til dig, der har lyst til at starte en aktivitet, men mangler en god idé.

Find inspiration til at starte en aktivitet

10
Hvordan finder jeg materiale til min aktivitet?

På vores side med inspiration til frivillige kan du læse mere og finde det materiale, som der er til rådighed, og som du kan bruge til din aktivitet.

Find materiale

11
Hvorfor kan jeg ikke oprette min indsamling?

Ofte er billedet for stort, og du kan derfor prøve at oprette din indsamling uden at uploade et billede. Prøv evt. med et andet billede. 

Vær også opmærksom på, at i beløbsfeltet (hvor du angiver målet for indsamling) må der kun stå tal, ingen specialtegn eller bogstaver.

12
Hvorfor er beløbet, man har støttet med synligt?

Hvis man ikke ønsker, at modtageren skal se beløbet på donationen, er der mulighed for at være anonym. Der er mange, der ønsker, at det er synligt, hvor meget de har støttet med. Det er helt op til dig, om du ønsker at donere anonymt eller med navn og beløb synligt.

13
Kan I bruge min historie?

På nuværende tidspunkt er indsamlingsshowet så godt som planlagt. Knæk Cancer fokuserer dog ikke kun på at få viderebragt historier via liveshowet men også fx via regionale medier. Derfor kunne din historie muligvis have interesse for din TV2-region eller øvrige medier i og omkring din by. Eller for vores journalister på vores kampagnesite og de sociale medier. Hvis du har lyst til at fortælle din historie til pressen, vil jeg meget gerne prøve at viderebringe din historie, derfor må du meget gerne sende dine kontaktinformationer til knaekcancer@cancer.dk samt en par ord omkring din historie.

Skriv til Knæk Cancer 

Derudover har du mulighed for at fortælle din historie ved at oprette en indsamling eller aktivitet på Knæk Cancer kampagnesitet. Med sådan en indsamling eller aktivitet vil du have mulighed for at dele den med dit netværk via de sociale medier eller mail. Desuden giver dette også muligheden for, at andre personer kan læse om din historie og dermed støtte din indsamling. En af de ting, vi lægger rigtig meget vægt på er, når danskerne ønsker at dele deres historier, indsamlinger, aktiviteter, videoer eller billeder.

Opret indsamling eller aktivitet

Del denne side