Knæk Cancer 2017 er afsluttet. Samlet endte årets indsamling på 147.113.040 kr. - vi kunne ikke have gjort det uden jer. Af hjertet tak. Knæk Cancer vender tilbage i uge 43, 2018.

Knæk Cancer regnskab

Det konsoliderede regnskab for Knæk Cancer er en summering af vores to regnskaber ”indsamlingsregnskab” og ”lotteriregnskab”. 

Indsamlingsregnskabet skal være tilgængeligt hos Indsamlingsnævnet. Lotteriregnskabet skal godkendes af Støttekomiteen, som ejer vores spilletilladelse. Det konsoliderede regnskab er det, som viser det samlede resultat af kampagnen – dvs. både indtægter fra donationer, sponsorer m.m. og fra sms-/telefon-lotterierne og de samlede omkostninger ved hele kampagnen.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad der ligger under vores omkostninger:

1
Produktion

I uge 43 produceres der en række programmer i forbindelse med Knæk Cancer. Kræftens Bekæmpelse dækker de meromkostninger, som TV 2 har ved at lave disse programmer i forhold til en ”almindelig” tv-uge. Fx er ”Vild med dans” udvidet til en ”Vild med dans knækker cancer”, og Kræftens Bekæmpelse betaler her meromkostningerne ved denne produktion. I 2016 bestod sendeugen af: ”Go' morgen Danmark” og ”Go' aften Danmark” med Knæk Cancer-bussen rundt i landet, en dokumentar, ’Holder Danmark i live Special', 'Toppen af Poppen Special', 'Krejlerkongen Special’, ’Vild med dans’ og ’Knæk Cancer Live’ (fire timers indsamlingsshow). Regnskabspunktet ”Produktion” indeholder også udgifter til staten i form af moms. 

Herudover sendte TV 2 ’Hvem vil være millionær?’, søndagsfilm og ’En-to-tre-nu’ i Knæk Cancer-ugen – alle uden meromkostninger i forhold til en almindelig tv-uge.

 

2
Indsamlingsaktiviteter

Indsamlingsaktiviteter indeholder omkostninger til køb af Knæk Cancer-pins (som sælges i bladdistributionen), opsætning og drift af call center fredag og lørdag, lønninger til phonere, der ringer ud til erhvervslivet, porto, print og kuvertering af ca. 50.000 breve til erhvervslivet. Regnskabspunktet ”Indsamlingsaktiviteter” indeholder også udgifter til staten i form af moms.

3
Eksterne konsulenter mv.

Eksterne konsulenter indeholder omkostninger til en række underleverandører til styring af call center, styring af indgående pengestrømme og trækning af vindere. Herudover udvikler vi kampagnesitet knækcancer.tv2.dk, og vi har omkostninger til revision, som sikrer et godkendt og revisorpåtegnet regnskab til offentligheden. Regnskabspunktet ”Eksterne konsulenter mv.” indeholder også udgifter til staten i form af moms.

 

 

4
Gevinstafgift

Gevinstafgift indeholder afgifter (17,5% af værdien) til staten i forbindelse med udlodning og sponsorerede gevinster.

Del denne side